25

На 482 деца помага Регионалният център за подкрепа в Хасково 

Образователния процес на 482 деца и ученици със специални образователни потребности подпомага Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Хасково. Преди дни се навършиха 15 г. от разкриването му, той работи  деца от  48 общообразователни училища и 29 детски градини, разпределени в ресурсни кабинети  в 11 общини от област Хасково.

Институцията разполага с 50 педагогически специалисти- ресурсни учители, психолози, логопеди,учител на деца с нарушено зрение, учител на деца с нарушен слух, които помагат на децата да се справят. През 2006 г. тя  заработи като общински Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности, утвърди се като изключително полезна и необходима. От 2016 г.   центърът бе преобразуван в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование/РЦПППО-Хасково като държавна структура. 

Годишнината бе отбелязана с конференция.  Директорът на институцията от самото й създаване, Светла Йотова  връчи грамоти на 21 педагогически специалисти, които работят в центъра от  самото му създаване с висок професионализъм, творчески и иновационни подходи. 

Празникът бе съпътстван от  изложба, кулинарно изложение и др. 

 

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?