Следвайте ни

На 1 г. стана Дневният център за деца с увреждания и семействата им в Хасково

viber icon

Вече една година 50 деца ползват почасово и полудневно услугите на Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Хасково. С децата работи екип от специалисти – психолог, рехабилитатор, специален педагог, педагог, логопед, трудотерапевт, които оказват подкрепа и на техните родители. Днес в центъра деца, родители и социални работници празнуваха  една година от официалното откриване на услугите. По повод празника бе организирано тържество в двора на Дневния център, с много игри, подаръци, торта и дискотека за децата. 

Дневният център и Преходно жилище са изградени в изпълнение на проект „Подай ръка на нашите деца“, финансиран по  ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Проектът е за периода 01.08.2019 - 01.02.2022 година. Услугите Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и Преходно жилище са разкрити на 01.03.2020 година, като официалното откриване на услугите, предвид пандемичната обстановка в страната, се състоя на 28.05.2020 година. 

Целта на проекта е да се подкрепи осигуряването на новите социални услуги в общността за деца и младежи, съгласно Картата на услугите за подкрепа в общността и в семейна среда и Картата на резидентните услуги. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?