Следвайте ни

Музика от миналото може да слуша всеки с QR код в нова изложба на музея в Хасково

viber icon

Изложба  “Музиката и моят град”откриха днес в Регионалния исторически музей (РИМ)  на Хасково.

Там са показани цигулката, направена от кибритени клечки ​от обитател на килия в някогашния хасковски затвор​. Показана е и рокля на ​световно известната тукашна цигуларка. Недялка Сименова.

С QR кодове всеки посетител със смартфон може сам да си пусне музика, демонстрираха главният куратор на експозицията д-р Веселина Узунова и директорът на РИМ Пенко Добрев.

Изложбата представя музикалното изкуство на на областния град и неговите по-бележити представители. Тя отбелязва и 70-годишнината от създаването на Симфоничен оркестър – Хасково и 100 години от рождението на маестро Борис Младенов.​

От 14 часа на 8 септември хасковлии и гостите на града могат да разгледат изложбата​ От 18 часа същата вечер пред Регионалния исторически музей ще свирят Гайдарски състав с ръководител Филип Филипов, Камерен оркестър - Хасково, с диригент Цанислав Петков, вокално трио “Рокива” и виртуозният джазмен  Димитър Русев - Мутата.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?