Следвайте ни

Муле пробва да изхвърли хероин на границата

viber icon

Събрани данни и справки за чести задгранични пътувания и съществуваща опасност от укриването на една от двете пловдивчанки, задържани с хероин, натежа при налагането на мярката им за неотклонение „задържане под стража“.  Взе се предвид и изключително високата степен на обществена опасност на деянието, както и факта, че при преминаване на границата са се опитали да укрият наркотичното вещество, а едната от тях е направила опит и да го изхвърли. Младите жени, на 26 и 27 г., бяха задържани на Капитан Андреево на 9 м.г. в микробус, в който пътували и други хора на шопинг в Одрин. Те пренасяли  1.020 кг хероин и опиум, 0.006 кг, всичко на обща стойност 66 660 лв.

Двете са с чисто съдебно минало. От количеството на пренесеното наркотично вещество може да се направи извод, че двете са използвани като т.нар. „мулета“. 

Производството по делото протече чрез видеоконферетна връзка, по SKYPE, поради предприетите мерки за ограничаване на контакти и конвой на лица във връзка с разпространението на коронавирус. Двете жени могат да обжалват наложената им мярка пред Пловдивския апелативен съд. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?