25
Следвайте ни

Монтират асансьор в сградата на областна администрация в Хасково 

viber icon

След обновяването, което започна днес, сградата на областна администрация ще има асансьор и две рампи. Така социалната дирекция и др. служби, които се помещават в нея ще бъдат  достъпни за хора с увреждания. В сградата, строена през 1987 г., ще бъдат вложени 1.9 млн. лв., от които 299 000 лв. са от националния бюджет, а  останалите 1.6 млн. лв. - от ОП „Региони в растеж“. През годините сградата на е била ремонтирана, отоплителната й инсталация отдавна не работи.          

  

 Този проект започна през 2016 г. По това време аз, като областен управител, настоявах тя да бъде включена в ОП „Региони в растеж“ и заедно с тогавашния заместник-кмет на община Хасково Евгени Консулов, успяхме, коментира кметът  Хасково Станислав Дечев.

Сградата е общинска собственост, в  нея са  почти всички държавни структури, което я прави изключително важна за населението. Годишно тази града е посещавана от хиляди жители на област Хасково, които ползват услугите на ситуираните в там държавни институции като Областен управител на Хасково, РУО, АСП, Държавен архив и др. 

След ремонтите сградата ще придобие клас А+, какъвто имат малко сгради в града. Тя ще бъде санирана, ще се смени дограмата й, ще има ново отоплителна термо- помпена инсталация, ново осветление. 

В официалната церемония за старт на проекта участваха още заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев, областният управител Минко Ангелов, представители на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности – Аква 3 ООД и на фирмата, която отговаря за строителния надзор на проекта. За успеха на начинанието водосвет отслужи отец Никола. 

Сградата трябва да бъде завършена в средата на февруари  2023 г.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?