Следвайте ни

Монтираха кислородна инсталация в ковид отделенията в Харманли

viber icon

Община Харманли задели 26 000 лв. от бюджета си, за да осигури кислородна инсталация за  COVID отделението в местната болница.  Обособените звена за ​ хора с вируса се намират на първия и втория етаж в Гинекологията и Вътрешното отделение, където няма кислородна инсталация, тъй като не се изисква от медицинските стандарти. Ползваха се преносими кислородни бутилки, обясниха от общината.

Новата кислородна инсталация достига до всяка болнична стая и спестява усилията по пренос на кислородни бутилки. Капацитетът на инсталацията позволява работа до 30 часа на едно зареждане. На всяко легло в COVID отделенията има поставени редуцир вентили, с които се регулират литрите на кислород на пациента.Общината пое и разходите за закупуване на необходимия кислород за COVID отделенията.

В края на миналата година администрацията осигури 80 000лв. за първа вноска за закупуване на нов скенер за нуждите на МБАЛ Харманли, както и 18 000 лв. за респиратор – апарат, който осигурява в максимална степен адекватна медицинска помощ на пациенти с COVID-19.

----

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

видимите резултати

видимите резултати

11.03.2021 | 08:35

От една година има епидемия, а на харманлийските общинари чак сега им дойде на шантавия акъл, че е необходима кислородна инсталация в болницата !?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?