Следвайте ни

МОН одобри 149 750 лв. за планетариума в Димитровград

viber icon

Министерството на образование одобри проект за реконструкцията на Народна астрономическа обсерватория  планетариум „Джордано Бруно“ в Димитровград. Това съобщиха днес от Областната управа в Хасково.

Средствата, осигурени  по  националната програма на МОН „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за подкрепа за личностно развитие“, са на стойност 149 750 лв. Те са отпуснати, след като през февруари т.г. министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заедно с областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и кмета на община Димитровград Иво Димов се срещнаха с представители на седемте планетариуама в страната. 

Предвидено е проектът да бъде реализиран до края на тази година. В него е включен дигитален пранетариум, чрез който със специален софтуер ще бъде показван детайлен образ на небесните тела, а движението ще бъде анимирано. Обсерваторията ще запази и стария апарат.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?