Следвайте ни

Момичета вдигнаха на крак полицията, лъжат че са отвлечени 

viber icon

Две момичета, на 17 г. и 22 г. вдигнаха на крак полицейското управление в Харманли, след като инсценираха отвличане. С тях било и дете на 1 година.

В рамките на 2 дни те поддържали заблудата чрез съобщения до родителите си. Дружките твърдели, че се намират заключени в Първомай и Чирпан. Близките съобщили в полицията и веднага са сформирани оперативни групи, които обявили момичетата за издирване и започнали действия за установяване на местонахождението им. 

В хода на оперативно-издирвателните действия обаче момичетата заедно с едногодишното дете на по-голямата са намерени в хасковски хотел в компанията на двама свои приятели. „Отвлечените“ били в добро физическо и психично здраве. От разговорите с тях станало ясно, че са напуснали домовете си по собствено желание, за да се видят с момчетата, с които поддържали интернет-комуникации и с които желаели да прекарат няколко дни в Хасково. Инсценираното отвличане било с цел да нямат конфликт с родителите си. Материалите за поведението на непълнолетната харманлийка ще бъдат предадени на МКБППМН-Харманли.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?