Следвайте ни

Модерно оборудване за 34 000 лв. в Автото на Хасково

viber icon

С изключително оборудване на ТOYOTA се сдоби Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии (ПГТАТ) „Н. Й. Вапцаров” в Хасково.

Модерната придобивка е за 34 000 лв  и е осигурена по проект за нови технологии за високи стандарти в професията по националната програма за модернизация на професионалното образование .

Сега в училището  се оборудва нов кабинет по учебна практика за хибридни и електрически автомобили с високоефективна и модерна техника.

Купуването на макет в разрез на хибриден двигател ТOYOTA ще позволи да се преподават съвременни транспортни технологии и нови тенденции в автомобила. Оборудването е особено полезно за новата  специалност в ПГТАТ за електрически превозни средства, а така също и за всички, изучаващи автотранспортна техника.

„Новият, оборудван с модерна техника, кабинет по хибридни и електрически автомобили  ще   повиши капацитета за практическо обучение на учениците  за новите екологични технологии в автомобилостроенето. Придобиването на модерната техника е важна част от стратегическото развитие на гимназията за обучение на специалисти, необходими за нови сегменти в транспортния сектор и  съответства на  стратегическите цели  на ЕС за зелена и климатично неутрална Европа“,коментираха с гордост от школото. 

Доставеното и монтирано оборудване е продължение на процеса по модернизация на техническата база в ПГТАТ. От ноември м.г. гимназията разполага и с 2 комплекта специализиран софтуер за диагностика на автомобили.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?