Следвайте ни

Мобилна станция следи въздуха до ТЕЦ-а и „Неохим“ от утре 

viber icon

Мобилна автоматична измервателна станция, която да следи непрекъснато качеството на атмосферния въздух (КАВ) ще бъде поставена в Димитровград на 30 юли. Тя ще бъде позиционирана на площадката на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" между двата големи контролирани от РИОСВ оператори в града- ТЕЦ „Марица 3" и "Неохим" АД. Поставянето й е във връзка със зачестили сигнали за влошено състояние на въздуха в града, съобщиха от РИОСВ- Хасково.

Мобилната станция ще работи в непрекъснат режим от 30 юли до 14 август и ще измерва концентрациите на въглероден оксид, озон, серен диоксид, азотен моноксид, азотен диоксид, ФПЧ 10, метан и неметанови летливи органични съединения. Резултатите от измерванията ще бъдат получавани ежедневно в Регионалната екоинспекция.

В Димитровград функционира стационарна автоматична измервателна станция (АИС) “Раковски”, която се обслужва от Регионална лаборатория– Хасково към ИАОС. Станцията е разположена в застроената част на града и отчита в реално време нивата на основните показатели за качеството на атмосферния въздух, уточниха от екоинспекция.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?