Следвайте ни

МО продаде казарми на „Дунав“ в Хасково за 5.7 млн. лв.

viber icon

Част от казармите на ул. „Дунав“ в Хасково си имат нов собственик, след като МО продаде два терена с обща площ от 22 672 кв.м с построените 9 сгради в тях. Купувач на имота от 11 450 кв. м със сгради строени между 1959 и 1964 г., гаражи и други, е „Родна земя холдинг” АД, става ясно от публикуваната днес заповед на военния министър Красимир Каракачанов.  

Дружеството се свързва с приватизационния  фонд “Родна земя”, което притежава много компании, сред които мелници, оранжерии и предприятия от винената индустрия, недвижими имоти.  Холдингът е готов да брои за бившите казарми 1 800 000 лв. За имота министерството искаше минимум 1.1 млн. лв.

Поне 3.5 мл. лв. искаше МО за съседния имот от 11 222 кв.м и построените в него 4 сгради, чийто купувач не е ясен, тъй като не е посочен в заповедта. Той обаче ще плати 3 977 598 лв. 

Купувачите, определени от министъра на 23 декември м.г., трябва да платят достигнатите на търговете цени в 14-дневен срок, за да станат собственици. 

Казармите не се използват от години от военните и се рушат. В същото време са на атрактивно място, близо до центъра. На още един казармен имот на „Дунав“ се търси собственик. В списъка с имоти за продажба е и терен от 12 дка, за който се искат поне 2.8 млн. лв. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?