112

Млади театрали пресъздадоха хасковското семейство от края на XIX век

В една от най-красивите стари градски къщи в Хасково – Паскалевата, общината и Регионален исторически музей-Хасково показаха днес как е изглеждал животът на местните семейства в края на XIX и началото на XX век. Инициативата е посветена на Деня на християнското семейство – 21 ноември.

"Решихме по този по-атрактивен начин да представим традициите на старите хасковски фамилии, да покажем как са живели те, как е минавал денят им, какви са били заниманията им в свободното време. Градът ни е с дълбоки традиции вярвам, че ние  имаме какво да научим от миналото. Традициите, вярата и семейството са здравата основа, върху която се е развил градът ни", каза кметът на Хасково Станислав Дечев. Той и заместникът му Мария Вълчева разгледаха автентичната експозиция на Паскалевата къща, представена от директора на РИМ Хасково Пенко Добрев.

Йоана Митева, Божидара Михайлова и Наталия Делчева от Театралната трупа при Младежки център Хасково, с ръководител Иванка Шекерова, пресъздадоха моменти от ежедневието на хасковските моми в следосвобожденската епоха.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?