Следвайте ни

Млади художници редят изложба в хасковския театър

Изложба на даровитите млади художници от школа “Колорит” ще посреща зрителите в ДКТ “Иван Димов” в Нощта на театрите - 16 ноември. Тематичната експозиция подготвят възпитаниците на преподавателката Веселина Делчева. Почитателите на Мелпомена от Хасково ще  гледат в Нощта на театрите комедията “Паола и лъвовете”, като билетите са на преференциална цена от 5 лева.Кой е авторът фантом? Какво търсим в любовта? Дали има изход от неочакван заплетен житейски казус? Уважаваният депутат Леоне Саваста, младата писателка Паола - енергична и магнетична дама и младият драматург Пиетро Дегани отговарят на тези въпроси. Интрига, любовен триъгълник, измами, двойни игри - всичко това поднесено елегантно и със стил. 

Завладяващата музика на Асен Аврамов /носител на пет награди „Аскеер“, две „Икар“, две „Prix Europe“ и Голяма награда на „Prix Marulic“/ допълва въздействието от спектакъла.  

В нощта на театъра, желаещите да надникнат зад кулисите ще имат възможност да направят това с помощта на специален гид - актьор от хасковската трупа. 

Хасковският театър за седма поредна година е част от европейската театрална Нощ. Многобройни и разнообразни събития съпътстват инициативата, в която се включват театри от цялата страна. Специалните проекти през 2019 г. са вдъхновени от посланието на Нощта - "Tи променяш играта. Играта променя теб". 

 

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?