Следвайте ни

Млади художници от Хасково с 9 награди от Израел

viber icon

Талантливи млади художници от школите "Дъга" и "Пастело" в Хасково спечелиха 9 награди от шестото издание на Международния фестивал "Българска душа на Святата земя" в Израел, съобщиха от кметството. Форумът се е състоял онлайн.

В конкурса участвали над 500 деца от 23 държави и 4 континента. Цел на фестивала е съхранението на културното наследство на на  България и Израел, обмен между двата приятелски народа, обединяване на българите по света чрез съхраняване на българските корени, традиции и обичаи. 

В категория "Рисунка" представителите на Хасково взели общо 9 награди в 4 възрастови категории, като най-голямата награда на фестивала "Гран При" е за Деница Радичева, възпитаничка на Арт-школа "Дъга". Нейната рисунка "Пейзаж от България" е получила най-много коментари от журито на фестивала и единодушно е заслужила най-големия приз.

Сред останалите наградени участници са Виктория Гоголова, Мирай Емин, Симона Кабадалиева, Анелия Иванова, Елена Добрева, Мария Бонева, Йоана Младенова и Борис Рачев..

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?