Следвайте ни

Млади архитекти от Свиленград показват проекти в Арт галерия

viber icon

Свои проекти в Арт галерията на Свиленград ще покажат местни млади архитекти 

Откриването на експозицията е на 15 юли - сряда, от 18.30 часа, съобщиха от кметството.На големи платна ще бъдат изложени проекти на сгради и интериорен дизайн, създадени от най-младото поколение архитекти от ​пограничния град. Участниците са между 23 и 33 години. Някои от тях все още са на студентските банки, други имат вече реализирани проекти.

Идеята е общината да представи ​тукашните талантливи прохождащи архитекти пред обществеността, за да получават и разработват поръчки в бъдеще, коментираха от местната администрация.

​Изложбата е първа по рода си в Свиленград. Тя ще остане в Арт галерията три седмици, след което таблата с проектите ще бъдат изложени в сградата на ​кметството. След като стартира новата учебна година, изложбата ще обиколи училищата. Така тя ще се види от повече млади хора, които да бъдат вдъхновени да творят, ​обясниха още от ​кметството.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?