Следвайте ни

Младежи спортуват с маски и ръкавици, кметът призова хората да не излизат

viber icon

Въпреки препоръките да не се излиза по парковете в Хасково, днес "Кенана" и "Ямача" се изпълниха с хора. Екипи на кметството и общинска полиция ги призоваваха да се разотиват.

"Не сме излизали от 8 дни, затова изкарах детето малко да подиша чист въздух. Щом обаче не бива да сме тук, веднага ще се приберем", обясни млада жена, извела момченцето си край камбанарията и Девата. Други обясниха, че не им пука и продължиха нагоре по алеята.

На "Кенана" младеж и девойка отидоха на фитнес уредите с маски и ръкавици. Потренираха и се прибраха, щом разбраха за препоръката да не се излиза по парковете.

"Молим, стойте си по домовете", призоваха за пореден път от кметството. 

Няма по-опасна наивност от наивността на възрастта. Така пише Габриел Гарсия Маркес в "Любов по време на Холера". В пандемията сега нека бъдем по-отговорни във възрастта си и заради родителите, и заради децата си.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

irinka

22.03.2020 | 15:39

Само с маска и ръкавици не е достатъчно. Трябва да се изолира и очната област за да се избегне тази чувствителна зона. Иначе ако и това е спазено не разбирам защо да не се разреши да си поиграят малко?!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?