112

Млад астроном от Хасково със сребърен медал от Националната олимпиада

Сребърен медал на Националната олимпиада по астрономия спечели Мартин Недев. Той участва във възрастовата група VII-VIII клас, където знания демонстрираха 46 участници. Сега му предстои да се пребори и за участие в Международната олимпиада по астрономия, която ще се проведе през есента в Италия. 

Недев е осмокласник от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и възпитаник  на Астрономическа обсерватория при ОП „Младежки център“ – Хасково.

Юбилейната 25-а Национална олимпиада по астрономия се проведе от 8 до 6 май в Бургас. В нея участваха 97 ученици от цялата страна, разделени в три възрастови групи. Мартин Недев, съученикът му Иван Гогов, заедно със Стела Бинева, също деветокласничка от хасковската ПМГ, се подготвят в групата по астрономия на гимназията по Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“. 

Стела и още двама ученици, участващи в Националния кръг на олимпиадата - Теодор Иванов и Георги Василев, са от Димитровград и посещават Народна астрономическа обсерватория „Джордано Бруно“.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?