Следвайте ни

МК приключва проверката в „Армира“ до дни 

viber icon

Тази седмица ще приключи проверката във вила „Армира“. Със сигурност това не е начинът, по който да се опазва културното наследство. Така коментира в студиото на Нова през уикенда скандала със сватбата върху мозайките на вила „Армира“ ,културният министър Боил Банов. 

Той припомни, че преди година държавата предостави античната вила безвъзмездно на общината за 10 г. Това са устойчиви политики в областта на културата, за да може по места да се социализира, развива и опазва културното наследство, каза той. 

Припомняме, че проверката на МК и прокуратурата започна, след като във фейсбук се появиха снимки от сватба, като гостите са на самите мозайки, а не на стъклените пътеки. Междувременно се появиха и снимки на поетични конкурси и театрални постановки, проведени през годините върху мозайките. 

Проверката на прокуратура ще приключи до месец. Междувременно marica. вg все още очаква отговор от МК как е контролирано опазването на паметника от римско време в годините откакто бе възстановен и социализиран. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?