Следвайте ни

Митничарите конфискуваха 141 мастербокса цигари

viber icon

През август на границата с Турция са конфискувани 70 500 кутии цигари. Количеството се равнява на 141 мастербокса, съобщиха от Агенция "Митници" 
 
През ​миналия месец са установени 451 нарушения, за които са съставени актове за контрабанда по Закона за митниците. Тютюневите  изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. 
 
При пет случая, през последните дни на август са открити 4049 кутии  контрабандни папироси, укрити в пет превозни средства. ​В едни от случаите на пункта Капитан Андреево пристигнала Тойота на за Великобритания. В автомобила, управляван от британски гражданин, пътували съпругата му и двете им деца. Превозното средство ​било селектирано за ​щателен контрол.​ Проверяващите открили 1700 ​стека цигари, увити в килим, както и укрити във фабричните кухини на вратите на ​леката кола.Папиросите са ММ, всички без български акцизен бандерол.


 
На следващия ден, около 18.20 часа в Land Rover, шофиран от британец на различни места в личния им багаж имало 1000 кутии цигари Bahman. В същия ден,  при митническа проверка на три леки автомобила, влизащи в страната от Турция, пътуващи за Западна Европа, са конфискувани общо 1349 кутии ​папироси от различни марки. Те били укрити сред хранителни продукти и дрехите на пътниците.
 
На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците и са образувани административнонаказателни производства.
 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?