25

Митничари задържаха  70 000 ментета от Турция за Полша 

Близо 70 000 „маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла, задържаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция, съобщиха от Агенция „Митници”

Според представените документи на един от камионите, той превозва текстилни изделия от Турция за Полша. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която са открити 310 колета, съдържащи 56 273 текстилни изделия с обозначения на защитени търговски марки, сред които тениски, спортни комплекти, чорапи и шапки. В колетите са открити още 4336 чифта обувки с лога на известни спортни марки. 

В друг товарен автомобил с турска регистрация, отново превозващ стока от Турция за Полша, митническите служители установяват общо 9192 текстилни изделия – облекла, носещи лога на известни търговски марки. Една част от тях – 4500 са декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, за което ще бъдат уведомени маркопритежателите. Другата част от задържаните облекла – 4692 броя, не са били декларирани, т.е. не са фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда. 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?