25

Митничари задържаха 33 тона фалшив прах за пране 

Фалшиви 33 024 кг прах за пране, 8217 л течен почистващ препарат, както и 14 670 лекарствени продукти задържаха митничарите на Капитан Андреево при две отделни проверки през септември.

При един от случаите на пункта пристигнал  товарен автомобил с чужда регистрация на път от Турция за Косово. Водачът – косовски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – перилни и почистващи препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение се установява контрабандата с  лога на известни марки. 

В хода на проверката, в предната дясна част на полуремаркето до челната стена, се установява, че са укрити и кашони с недекларирани лекарствени продукти. Открити са 14 670 медикамента, сред които инжекционни разтвори, ампули и таблетки с различно предназначение. 

В другия случа, при проверка на товарен автомобил са открити 27 палета перилни препарати с опаковки по 10 кг- общо 23 040 кг прах за пране. Всички опаковки са с логата на две известни търговски марки, с надписи на турски език.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?