Следвайте ни

Митничари вкараха куфарните търговци в „коридори на смъртта”

viber icon

Митничари са започнали тотални проверки на куфарни търговци на ГКПП „Капитан Андреево”. Въведени са драконовски мерки срещу дребната контрабанда на цигари от няколко дни.

Съмнителни коли, които редовно ходят до Турция и се връщат същия ден, вече се отклоняват по специално трасе, което редовите митничари наричат „коридор на смъртта”. Там ги тарашат до дупка.

Контингентът е познат на служителите-това са куфарните търговци и дребните контрабандисти на цигари. Пълните проверки ще отнемат време, но няма да затруднят трафика на останалите пътници.

Само дни след въвеждането на новите мерки са иззети няколко пъти повече цигари, само за седмица това са над 1 милион къса. При проверките камера ще дебне служителите, така че да не могат да взимат рушвети и да пропускат контрабандата.

Между 700 и 1000 леки коли преминават дневно през пункта. На влизане в Турция те прекарват българска домашна ракия, тъй като алкохолът в страната е много висок и цената е доста над тази у нас. Така литър ракия се продава по 30-35 лева при цена от 8-10 лева на българска територия, пише "Преса".

На връщане, търговците купуват цигари от безмитния магазин на Капъкуле и ги укриват, за да влязат без санкция в България. /Марица.бг

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?