25

Митничари откриха над килограм злато в бельото на мъж 

Окръжната прокуратура  в  Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за контрабанда на златни накити за 109 931 лева. 
Вчера на Капитан Андреево пристигнал автобус със 17 пътници, пътуващ от Турция за Италия. Никой не декларирал внос на стоки, пари и ценности. При проверката обаче митничар забелязал, че един от пътниците се опитал да се отклони, като се качил в друг вече преминал проверка автобус. Лицето било свалено и му бил извършен личен преглед. При последния в бельото му били открити 13 пакета, в които имало укрити изделия от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири, колиета и обеци. Според експертизата на вещото лице намерените 1221,46 грама бижутерийни изделия са от 14-каратово злато и са на обща стойност 109 931 лева.
Контрабандните златни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково на 42-годишния турски гражданин И.К. е повдигнато обвинение. Наложена му е гаранция в размер на 3000 лева, както и забрана да напуска страната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?