25

Митничари извадиха близо 2 кила злато от куфар на турско семейство 

Турско  семейство пробва да прекара близо 2 килограма златни накити през границата, но митничарите ги намериха. Поредният случай на голяма контрабанда е от вчера, когато на пункта от Турция за път за Германия пристигнал лек автомобил.   В него пътували пет лица, от които три непълнолетни. Никой от тях не декларирал внос на стоки, вещи или валутни ценности. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При нея в куфар с дрехи били открити 6 плика с гривни, колиета и синджир. Според експертизата на вещото лице, откритите 1980,50 грама бижутерийни изделия били от 22-каратово злато и са на обща стойност 249 543 лева.
Контрабандните златни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжната  прокуратура в Хасково водачът на лекия автомобил Д.К., на 43 г., германски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Наложена му е  „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и забрана за напускане страната без разрешение на прокурор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?