25

Митничари извадиха 66 000 ментета от 2 тира и 2 автобуса

Над 66 000 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на търговски марки, задържаха митничарите на „Капитан Андреево“. Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост, са открити при проверки на два товарни автомобила и два автобуса, влизащи в страната от Турция, съобщиха от Агенция „Митници“.
При един от случаите на пункта пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация. Шофьорът - турски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока от Турция за Полша.  Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която служителите установили, че в 114 колета  се съдържат стоки, които носят емблеми на световни търговски марки. Открити са 41 810 артикула, сред които чифта чорапи,  мъжки и дамски дрехи.
В друг товарен автомобил, митничарите открили 15 080 чифта чорапи, 4790 боксерки, 915 тениски, спортни екипи и рокли, 39 чифта обувки и 40 дамски чанти с логата на над 10 марки. Камионът, управляван от турски гражданин, превозвал стоката от Турция за Румъния.
При проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия от Истанбул за Букурещ, пътник декларирал 425 парфюма и тоалетни води, 839 текстилни изделия и 215 чифта спортни обувки, всички носещи знаци на регистрирани търговски марки. Стоките са иззети. В  друг автобус, пътуващ от Турция за България, са открити 1961 парфюма, 264 текстилни изделия 17 чанти и 29 чифта спортни обувки, всички носещи словните и фигуративни изображения на световноизвестни марки.
От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 180 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

Междувременно митничари взеха участие в обучителен семинар  за идентификация на фалшиви стоки.  Обучението бе организирано от  "Турку, Таджер и Турку" съвместно с Международната асоциация за защита на интелектуалната собственост – СНБ - РЕАКТ,  Амстердам. Една от главните цели бе да даде на участниците в семинара необходимите познания, чрез които лесно и точно да разпознават и различават оригиналните продукти, както и практически съвети, които да подпомогнат дейността по разкриване и задържане на фалшиви стоки. На семинара бяха представени обучителни презентации за 30 световноизвестни бранда.                            

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?