Следвайте ни

Митничари извадиха 3000 парфюма от румънски автобус

viber icon

Близо 3000 парфюма и спортни облекла с лого на световноизвестни марки задържаха митнически служители на Капитан Андреево. Стоките са открити в автобус и иззети до произнасяне на притежателите на търговските марки поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост. 

Преди дни на пункта пристига автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ. Шофьорът, турски гражданин, декларира, че пренася парфюми и текстилни изделия. Превозното средство е отклонено за щателна проверка, при която се установява, че пренасяната стока носи емблеми на световни марки. В багажното отделение, в няколко сака и кашони, са открити 2080. Освен тях инспекторите откриват още 872 текстилни изделия - суитчъри, якета, шапки, блузи, мъжки боксерки, спортни комплекти и 20 чифта спортни обувки.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения стоките са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки. 
От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали близо 800 000 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия  със знаци на регистрирани търговски марки.
 
 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?