25

Митничари извадиха 195 електронни наргилета, скрити в кола 

Контрабандни електронни наргилета за еднократна употреба откриха митничарите на Капитан Андреево при проверка на лек автомобил.

Контрабандата е открита в кола, която пътувала към  Азербайджан. Шофьорът представил пред митническите служители, че пренася стоки с нетърговски характер и личен багаж, като заявил, че няма акцизни стоки за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която, във фабрични кухини в облегалките на предните седалки, са открити празни оригинални кутии и опаковки от електронни наргилета. 

Митничарите отстранили и корите за резервната гума и предната стена на багажника. Във фабричните кухини открили 195 електронни наргилета за еднократна употреба, без акцизен бандерол.

На нарушителя – гражданин на Азербайджан, е съставен акт по Закона за митниците, за опит да пренесе акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

От Агенция "Митници" съобщиха и за недекларирана валута с левова равностойност 219 795 лева.  В кола, пътуваща от Белгия за Азербайджан са открити 63 500 евро. 

При друг случай в товарен автомобил са намерени 36 000 британски лири и 6000 шотландски лири с обща левова равностойност 95 600 лева. 
 
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?