112
Следвайте ни

Митницата пуска на търг мобилни телефони, теракот и други стоки, конфискувани на Капитан Андреево

viber icon

Конфискувани на пункта Капитан Андреево стоки пуска на търг с тайно наддаване Териториална Дирекция „Митници“ – Бургас.

Част от предложените за продан са строителни материали и мебели, отнети в полза на държавата. Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс за стоки, изоставени или отнети в полза на държавата по наказателни и административнонаказателни производства.

За продан са 3600 кг лепило за плочки, 777.60 кг вата за изолация, 174 кв.м теракот, 629. кв. м керамични плочки. В продажбата са включени и над 200 маси, столове, мебели за баня и други. 

На търг са обявени и 77 мобилни телефона. Те са открити в тайници при проверка на лек автомобил, излизащ от страната на 15 август 2018 г. в специално пригодени тайници. Според обясненията на шофьора, който пътувал сам, мобилните устройства закупил в България с цел да ги продаде в Турция. На нарушителя е наложена глоба от 4050 лева и отнемане на контрабандната стока в полза на държавата.

Стоките се предлагат за продажба в 11 групи като за участие се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. Спечелилият купувач заплаща дължимите мита и ДДС за стоките с несъюзен митнически статус, които се освобождават след митническото им оформяне.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?