112

Митницата продава 53 кила контрабандни злато и сребро, заловени на Капитан Андреево

Търг на общо 52.920 кг контрабандни бижута от злато и сребро, заловени на ГКПП Капитан Андреево, обявиха от Териториална дирекция Митница Бургас.

Накитите - пръстени, гривни, обеци, медальони, синджири и колиета са иззети при митнически проверки в периода от 2016 г. до 2019 г. и за тях вече са приключили досъдебните и административнонаказателните производства.

В една от групите в търга са включени отнети в полза на държавата 52 златни  пръстена, медальона, синджира, гривни, обици и монети с общо тегло 1550 грама. Накитите са открити  в джоба на връхната дреха и в дамската чанта на жена, която пътува със съпруга си от Турция за България. За продажба са обявени и 11.742 кг сребърни накити, които били укрити в 22 пакета в специално изработен тайник в зоната около резервоара на автобус от Турция за Косово.

За предстоящият търг златните и сребърни бижута са обявени в 15 групи, а желаещите да участват следва да подадат заявление по образец за всяка група поотделно, както и ценово предложение. Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, съгласно чл.13 от Валутния закон. Всички стоки са с несъюзен статут и след закупуването им следва да се заплатят мито и ДДС.

Условията за провеждане на търга са публикувани в официалната страница на Агенция „Митници“ – ВИЖ ТУК.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”