25

Минко Ангелов: Хасково може да има университет, който да задържа младите

Това, че в Хасково няма университет, предлагащ обучение в редовно форма, го поставя в образователна криза и нарежда Кърджали, Смолян, Стара Загора на по-предни позиции и ги определя като по-предпочитани градове от Хасково. Това се казва в отчета на областния управител инж. Минко Ангелов. Тъй  като образованието е сред приоритетите му, той се срещна с ректорите на УНСС , Химико-технологичния университет ,Университета по библиотекознание и информационни технологии  и Техническия университет. Целта на срещата бе да се открие Център за висше образование (Консорциум за висше образование от водещи университети в страната), предлагащ най-желаните за обществеността в област Хасково специалности от четирите университета. Именно разкриването на висше учебно заведение от този тип ще задържи младите хора, които завършват в Хасково и региона. 

Инж. Минко Ангелов бе назначен от служебното правителство на министър-председателя  Гълъб Донев за областен управител на Хасково  на 5 август 2022 г. Той  заема длъжността за четвърти път, като преди това е бил областен управител  в периода февруари – май 2017 г., както и в периода май 2021 г. – януари 2022 г. Бил е народен представител в 45-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Хасково през 2012 г. – 2014 г.

Действията на администрацията в овладяването на пожарите, проблемите с бежанците и охраната на границата са включени в отчета. 

Той е заместникът му Мартин Узунов се срещнаха с бизнес делегации. Пред тази от Саудитска Арабия летище Узунджово бе представено като подходящо място за изграждане на индустриална зона. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?