Следвайте ни

Министър Ангелов докара мобилен екип да ваксинира в Малево

В четвъртък решават окончателно ще отворят ли заведенията на 1 март

viber icon

Здравният министър Костадин Ангелов пристигна в хасковското село Малево, където днес започна ваксинацията против COVID-19.

Екип на Спешна помощ докара 150 дози. Жителите на селото са 1500 до 10.45 ч. за имунизация се бяха записали 35 човека, предимно възрастни хора. В Малево няма джипи, затова тук пристигна мобилен екип от София, който поставя ваксините. Така на хората им бе спестено пътуването до Хасково.

"Този столичен мобилен екип е един от 47-те, които отиват на място в населените места като Малево", коментира министър Ангелов. Той допълни, че в четвъртък ще бъде решено окончателно дали заведенията ще отворят от 1 март. За целта се следели данните на заболеваемостта на двуседмична база. Според последната заповед на министъра, заведенията отварят на 1 март.

Министър Ангелов допълни, че е ако ваксинирането продължава с тези темпове, още в  началото на лятото ще сме по- спокойни.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бъстър Китън

Бъстър Китън

23.02.2021 | 11:50

Трябваше министъра да е кандидат от хасковската листа. 35 кандидати от цяло село.Много добре.Ех избори,избори.Сладка е властта и всеки гледа да се докопа до нея. Какво ли би написал Щастливеца, ако ни беше съвременник ,бай Ганьо ряпа да яде.

Отговори
6 1
Твърдо!

Твърдо!

23.02.2021 | 11:40

Министър Ангелов е решил да стане по голям пожарникар и от Бойко Борисов.Той просто усеща че чергата е къса.

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?