Следвайте ни

Минерални бани тегли 800 000 лв. кредит срещу приходи 

viber icon

Минерални бани има нужда от 800 000 лв. за да  финансира ангажиментите си по проекти за развитие на туризма, който е основен източник на поминък в общината. За да осигури средства и за обекти, включени в капиталовата програма за т.г., общината иска да ползва банков кредит. 

Проектите са подпомогнати от  програмата за трансгранично сътрудничество и се изпълняват съвместно с гръцки и турски общини. Този с гръцкия партньор се нарича „ Минерални пътища - ваканции и природа с едно мигване". Изпълняваният с Турция касае  превръщането на крепостта Топликос (Св. Дух) в аткартивно място за посетители. По проектите общината ще получи безвъзмездна помощ, но е необходимо собствено участие.

На 18 м. е предвидено обществено обсъждане на предложението за поемане на дългосрочен  общински дълг  чрез договор за общински заем от банка. 

 120 месеца е срокът за погасяване на заема с гратисен период от 1 година.Усвояването ще се извършва изцяло или на части. Източниците  за погасяване на кредита са настоящи и бъдещи собствени приходи, както и  субсидията по договорите за безвъзмездна финансова помощ по проектите. 

Кредитът ще бъде обезпечен със залог върху настоящи и бъдещи вземания на общината, както и с  ипотека върху недвижимо имущество – гори и земи от общински горски фонд. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?