Следвайте ни

Минерални бани показа тракийско наследство на „Ваканция и Спа Експо” 

viber icon

Община Минерални бани е представена на най-мащабното за страната международно туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо 2020“ с  туристическите си забележителности и културно-историческото наследство. 

Тази година курортът залага на тракийското културно наследство по нашите земи. Интерес предизвикват не само минералната вода, която по качества е равна на тази в Карлови Вари, но и новите туристически маршрути, които се предлагат на туроператори и туристически агенции. 

Една от ключовите цели на участието  ни е популяризиране на туристическия потенциал на община Минерални бани, привличане на повече туристи в региона, създаване на нови ползотворни контакти с представители на туристическия бранш – български и чуждестранни туроператори, туристически агенции, медии. 

Дебютът на първото изложение беше през 1983 година в курорта Златни пясъци. В първите години преобладаващи участници са били изложители от съседните балкански страни, морски и планински курорти, туроператорът Балкантурист, под патронажа на Комитета по туризъм, но постепенно географията им се разшири, като днес участват повече от 360 компании от 20 държави. През последните години международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО затвърди лидерските си позиции на Балканите и включва постоянно нови инициативи, предоставя по-големи бизнес възможности за компаниите от сектора, непрекъснато разширява профила на участниците. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?