112

Минерални бани и Къркларели с общи туристически дестинации

Приключи успешно изпълнението на общ проект между община Минерални бани и турския вилает Къркларели, съобщиха от кметството в българския курорт. 

От администрацията на кмета Мюмюн Искендер припомниха, че по проекта бе ремонтирана и експонирана крепостта "Свети дух" в Минерални бани. Благоустроени са прилежащи пространства около съоръжението, алеите и местата за отдих, а самите останки от крепостните стени станаха сцена на мултимедийно аудиовизуално шоу, което представи развитието на мястото от древността до днес.

В Къркларели работата е била съсредоточена в село Хамдибей с обновяване на културната и историческа инфраструктура и превръщането му в туристическа дестинация. Били са обновени древни калдъръмени улици и изградена панорамна платформа, от която жителите и гостите на населеното място могат да се насладят на откриващата се гледка.

Разработен е и туристически пътеводител и други информационни материали, насочени към популяризиране и рекламиране на местните природни, културни и исторически дадености и създаване на интегриран висококачествен туристически продукт, добавиха от община Минерални бани.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?