Следвайте ни

Милко Калайджиев: Не съм богат от селски туризъм

 

Инспектори от  Държавен фонд "Земеделие" посрещна на Еньовден певецът и риалити звездата Милко Калайджиев в къщата си за гости в свиленградското село Мезек.

Калайджиевата къща на ЕТ "Михаил Калайджиев", както е истинското име на музиканта, бе една от трите, проверени в селото.

Свикналият с внимание бат` Милко никак не се притесни от инспекцията и показа на екипа от трима души чудната си къща за гости. Тя има външен басейн, сауна, уреди за фитнес, уютни стаи и други екстри. Проверяващите разгледаха документите, после всичко в къщата. Домакинът пък ги заведе на горния етаж, за да покаже от терасата красивата  гледка, която се разстила. Оттук се вижда всичко, римляните не случайно са вдигнали крепостта тук, казва той.

"Нямам никакви притеснения от проверки. Тъкмо вчера изпратих поредните гости, казва той, докато прибира пране в пералнята в специалното помещение в мазето на сградата. Къщата работи от 4 години. Освен това, за да ми възстановят ДДС-то, се правят страшни проверки”, разказа Калайджиев.

Сградата е вдигната по програмата за развитие на селските райони, като финансовата помощ от нея е 304 хил. лева. Калайджиев вложил още към 200 000 лв. Натовареността не е много голяма, но не мога да се оплача. Не се става богаташ от това, категоричен е Калайджиев, но допълва, че се готви още една къща за гости да вдигне наблизо.

В дъното на двора, до басейна, има малка постройка, която сега  е склад. Това ми е наследствена къщичка, която малко реновирах, искам да я направя ресторант, като ветрило, представя си как ще изглежда заведението звездата. За целта ще търси помощ от програмата за местните инициативни групи. Оказва се, че шоуменът е доста навътре в програмите, на които може да разчита за този бизнес. Той рекламира къщата си в интернет с това, че самият той ще отвори вратата на гостите, както и с ракията и виното, които произвежда. Калайджиев е и земеделски производител. „Пеенето е за удоволствие, допълва с усмивка той. Да, писаха навремето, че с пеене съм изпирал парите на жена си от митницата, пълни глупости”, коментира той, докато оправя шезлонгите край басейна в двора, за да е хубаво, че ще ги снимаме.

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?