Следвайте ни

Миков: Нинова смени лидера в Хасково

От 150 души състав на конференцията, 50 избраха новия председател

Корнелия Нинова стои зад смяната на общинския лидер на БСП в Хасково и това е част от процеса  на болшевизация в партията. Това заяви в студиото на Nova Михаил Миков. В Хасково стана така, че  от 150 души състав на конференцията, 50 избраха новия председател, след като заради готвената смяна останалите напуснаха, каза Миков.

Както съобщихме, преди две седмици общинският председател на червените в Хасково бе сменен. На мястото на Антон Атанасов, който бе на поста 8-9 месеца, седна Камен Тодоров, а това предизвика разединение и недоволство в редиците на партията. Социалисти заявиха, че Корнелия Нинова е сложила новия лидер и омерзени напуснаха общинската конференция. Самият Камен Тодоров все още не е коментирал пред медиите ситуацията.

От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС Сергей Станишев е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийни членове и партийни организации, каза още Михаил Миков в „Здравей, България”.

Вчера много членове на Националния съвет изразиха основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването.„Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев”, каза той.

На вчерашното си заседание националният съвет на червените определи Елена Йончева да води листата за евродепутати.

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?