Следвайте ни

Между 13.30 и 16.30 часа няма пенсионери в магазините

viber icon

Почти пусти са магазините във времето от 13.30 до 16.30 часа, когато е т.нар. зелен коридор за хора над 65 г. Това показа наша проверка в големи квартални магазини и в такива за плодове и зеленчуци. 

Това е мъртво време, което обезсмисля коридора. Един- двама са пенсионерите, пазаруващи в това време. Влизат предимно по- млади хора, откраднали си малко време за бърз пазар. Няма причина да ги връщам, при положение, че в магазина няма нито един пенсионер, освен една от продавачките ми, коментира собственик на магазин. След 13 часа възрастните обядват, почиват си и гледат сериали. Малко преди 17 часа обаче тръгват по магазините без да се интересуват от коридорите, коментираха още търговците. 

Те помолиха да не снимаме обектите, тъй като се притесняват от санкции. Надбавките за всички деца и увеличението на заплатите на полицаи и др. трябва да дойдат от някъде, а няма от къде другаде освен от глоби за бизнеса. Не ни трябват още проверки, коментираха те.

От 14 ноември магазините за хранителни стоки не трябва да допускат хора под 65-годишна възраст в часовете между 13.30 и 16.30 ч., т.е това е коридорът за пенсионери.  

Коридорът им в аптеките е от 8 до 10 ч. и 13.30 и 16.30 ч. Възрастни хора липсваха и в две от посетените от нас аптеки в следобедния коридор. 
Мерките целят безопасността на  възрастните хора, но както е видно  тази е безсмислена. Ако са с маски, спазват дистанция и ползват дезинфектанта на входа, няма проблем в обекта, смятат още търговците. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?