Следвайте ни

Мечки, камили и кукери гонят 2019 г. от Хасково

viber icon

Вълшебните звуци на хиляди чанове огласиха центъра на Хасково във втория ден на Коледа. Страшни кукери, мечка, камила,чауши, стражари и  пияни попове подариха страхотна емоция на жителите и гостите на града, който  за 4. път стана домакин на Фестивал на коледарските и маскарадни групи. Разбойник с  окървавена сабя успя да изплаши продавачите във всеки отворен магазин, преди стражар да го залови, сакарският звяр едва не се отскубна и да нападне хората, смъртта също се разходи из центъра. Да покажат атрактивните си маски, да изгонят злото и старата година, за да се отвори път на новата, дойдоха  фолклорни и кукерски състави от различни части на страната.  Георги бе най- малкият кукер, който отлично се справи със задачата, въпреки тежките маска и звънци, които бяха част от костюма му. 

На пл. „Свобода” звучаха гайди,  автентичен фолклор,  изпълненията на  хасковския народен оркестър, както и този на Георги Костов от Ямболско и др, изви се хоро. 

Атрактивният фестивал е истински празник на българските традиции, който зарадва хеасковлии. На центъра имаше и работилница, където децата да се научат да правят кукерски маски. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?