Следвайте ни

МБАЛ "Св. Екатерина" с нов управител

viber icon

Д-р Алдин Карагьозов е спечелил конкурса за управител на димитровградската болница. Днес д-р Карагьозов защити своята програма за развитие на здравното заведение пред комисията по избора, излъчена от Общинския съвет, който е и принципал на здравното заведение. 

Конкурсът за избор на нов управител се провежда на три етапа. Извършва се проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, кандидата представя своята програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период и събеседване. 
Представянето на д-р Карагьозов пред комисията с неговата програма и последвалото събеседване бе блестящо. Има много нови идеи и задълбочено познаване на проблемите на болницата. Сред идеите на д-р Карагьозов са да бъде открито отделение за долекуване в общинската ни болница, по което ще се работи в три направления - ендокринология, гастроентерология и неврология, както и да бъдат привлечени млади специалисти и медицински сестри. Това ще става чрез презентиране на здравното ни заведение пред медицинските университети, а новите специалисти ще бъдат стимулирани с предложения за поемане разходите им за наем за жилища, транспорт, като за учащите ще се предлагат стипендии. За развитието на профилактиката се предвижда привличането на утвърдени специалисти от университетските болници, премер в тази посока е споразумението с унивеситеската болница "Майчин дом". Сред визията на д-р Карагьозов е ТЕЛК да бъде преместено за удобство на хората в сградата на бившия Тубдиспансер. В д-р Карагьозов виждам огромно желание да върне специалистите в нашата болница и вече се работи в тази посока, както и да се подобри микроклимата в нея., каза Гергана Кръстева след проведения конкурс. 

Д-р Карагьозов има 18- годишен стаж в общинската болница. Специалист "реанимация и анестезиология" и образование по "здравен мениджмънт". Завършил медицина в ВМИ "Ив.П.Павлов" - гр.Пловдив. Женен с един син. Съпругата му също е лекар, а синът му следва медицина. 
Предстои вземане на решение от Общинския съвет за утвърждаване на спечелелият конкурса. 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?