112

Майсторът на фоторепортажа Тихомир Петков откри изложба за 50-годишнината си в Хасково

Изложба със снимки за 50-годишния си юбилей откри тази вечер в хасковската галерия „Форум“ майсторът на фоторепортажната журналистика Тихомир Петков.

В експозицията „Тихомир Петков на 50: фотожурналистика от новия век“ са подбрани 74 снимки - в като препратка към набора на автора им, роден през 1974 г.

„Тихомир е професионалист, с усет към събитията и с бързина на действие. Фоторепортажните снимки трябва да се четат без текст, именно такива са фотографиите на Петков. Радвам се, че успях да уважа юбилейната му изложба.  Всяка една от показаните в нея снимки са успех за журналистиката“, сподели пред многобройните гости журналистът  Евгени Димитров - собственик и управител на фотографска агенция „Булфото“.

„Тишо е със засилена чувствителност към събитийността и с несекващ интерес към Човека – във всичките му измерения и проявления.Талантът му да запечатва мига е оценен подобаващо и у нас и по света. В България за него са наградите на „БгПресфото“ и СБЖ. В чужбина – големият приз на „Нешънъл Джиографик“ за големите пожари в Сакар през 2007 г.“, каза при представянето на юбиляра журналистът и някогашен зам.-главен редактор на в. „Новинар юг“ Недялко Бакалов, където двамата работиха заедно.

Тишо бе и фоторепортер във в. „Хасковска Марица“. „Избрах това заглавие за изложбата, тъй като започнах работа в самото начало на този нов ХХI век - през 2001 г.“, сподели колегата.

Кметът на Хасково Станислав Дечев също дойде да поздрави Тихомир. „Прави отлично впечатление, че виждам тук представителите на различни медии, дошли да уважат труда на колегата си, а това говори добре и е похвално за гилдията ви - означава, тя е сплотена“, коментира градоначалникът

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?