Следвайте ни

Матираните от баба измамници ужилили със 7 бона друго семейство

Станимир Станчев и Стойчо Милчев са с досиета за кражби, вършили безобразия и в Стара Загора

viber icon

След като съобразителна старица съдейства в Хасково за залавянето на телефонния измамник от Варна Станимир Станчев, доброволно в Стара Загора се предаде и 42-годишният му съучастник Стойчо Милчев, дъобщиха от полицията.
41-годишният Станимир пък бе заловен от криминалистите под терасата  на улица „Екзарх Йосиф”, докато си мислел, че прибира пуснати от жертвите му пари.
Преди това мошеникът  позвънил на домашния телефон на възрастната жена, представил се за полицай. Той пуснал в ход сценария, че се провежда и операция, в която на органите на реда им е нужно съдействие за задържане на измамници. Започнал да увещава жертвата си да помогне на органите на реда за залавянето на престъпници. За целта тя трябвало временно да им предадe наличните си пари и накити, които обещал, че веднага след операцията ще й бъдат върнати.
В разговора пенсионерката споделила, че има  6800 лева, но усещайки колебание в гласа й, непознатият мъж продължил с психологическата атака. Станчев съчинил подробности около „заподозрения престъпник“. „Той е изключително опасен.може да дойде у вас, бабо, и да те нападне”, рекло мнимото ченге и после я посъветвал да пусне парите през балкона. „С колегите чакаме тук и ще хванем престъпника”, лъжел като разпран варненецът.
Старицата обаче се окопитила. Тя си спомнила, че наскоро прочела разлепената на кооперацията листовка за видовете измами. Осъзнала, че е попаднала в подобна схема. Затова напъхала в плика вместо пари – торби, хвърлила ги през терасата, като междувременно сигнализирала в полицейското управление.
Последвали светкавични полицейски действия. В тях се включили няколко екипа. Така в резултат на бързата реакция, в момент на вземането на „плячката“, криминалистите  задържали 41-годишния Станимир Станчев. Били предприети действия и по издирването на неговия помагач. След като Сойчо се предал, двамата започнали да правят самопризнания. По първоначални данни те са извършили и друга измама за 7000 лв. в Хасково. Съвместно с криминалисти на Стара Загора се изяснява и съпричастността на задържаните към други две аналогични престъпления  на територията на съседната област.
Работата по разкриването на цялостната престъпна дейност на двамата варненци продължава под наблюдението на прокуратурата./Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?