Следвайте ни

Маските задължителни на пазарите в Хасково и Димитровград 

viber icon

Предпазните маски стават задължителни на пазарите  и местата със струпване на много хора в Хасково и Димитровград. Това реши на днешното си заседание Областният оперативен щаб.  На тържищата ще се спазва дистанция, движението на потока от хора ще е еднопосочно, а пътниците в обществения транспорт трябва да са по- малко, решиха още от Щаба.

Активно болните в областта са 145, от които 38 са хоспитализирани. В  МБАЛ- Хасково са настанени 33, в МБАЛ-  Свиленград са настанени 3-ма , а в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания -2-ма. Най-много са заразените лица от община Хасково, където 74 са на домашно лечение, а 24  са хоспитализирани. Излекуваните са 117, а починалите 17 починали. В община Димитровград – 37 се лекуват у дома, 8 са хоспитализирани, 58 са излекувани, а 8 починали. 

 За 5 дни РЗИ е извършила 63 проверки , съвместно с полицията. Издадени са 4 за неносене на маска и за липса на дезинфектанти. Зам. - директорът на ОДМВР – комисар Георги  Бехов докладва, че проверените лица под карантина за тази седмица са 217. Издадени са 15 акта за неспазване на карантината, образувани са  2 досъдебни производства. 

По предложение на областния управител д-р Стефка Здравкова всяка  болница ще открие 24-часов телефон за връзка, от който ЦСМП ще получава информация за свободните легла в болничното заведение. Така няма да се допусне втори случай, като тои с 64-годишнят димитровградчанин с пневмония и коронавирус, който не бе настанен в болница уж поради липса на места, а както се оказа по- късно просто заради „развален телефон“ между институциите.  

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?