25

Мая Манолова: 150 пенсионери водят дела за пенсиите си

Мая Манолова, бивш омбудсман и лидер на гражданската платформа Изправи се.БГ, е защитник на хасковски пенсионери  по делата им  срещу преизчисляването на пенсиите им.  Делата на Петко Колев съпругата му Еленка Михайлова  тръгнаха днес. Михайлова е дългогодишен учител и пенсията и е ощетена с около 30 лв., а е трябвало да бъде увеличена с 12,5%. 

Като не извършиха преизчислението, което приехме в 46-ото Народно събрание, се ощетиха пенсионерите. Тъй като НОИ не издаде един общ акт за това как се преизчисляват пенсиите на всички, за да обжалваме този общ акт, се наложи да водим дела на всеки пенсионер поотделно, който пожела да си търси справедливост, ясни Манолова. Според нея са заведени около 150 такива дела на пенсионери в цялата страна.

Според Манолова, сега предлаганата актуализация на пенсиите с 21% е поредната измама, лъжа и гавра с пенсионерите. Причината за това е, че за хората с ниски пенсии - между 340 и 420 лв. реално увеличение на доходите няма да има. Тези 21% увеличение са по-малко от добавката от 60 лв. и добавката на добавката, която получиха 1 млн. пенсионери през февруари и март заради по-ниския преизчислен размер на пенсиите от януари в сравнение с декември. Тези хора ще са с по-ниски доходи или с минимално увеличение спрямо края на миналата година. А именно тези хора са силно засегнати от инфлацията и кризата, каза още тя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Василев

Василев

18.05.2022 | 11:15

На кой политик му пука за хората? Идват избори и започват обещанията.Влизат в парламента и сядат на софрата.И нашенецът гледа да се закачи за някои " нови",с големи обещания и остава отново разочарован. И плочата се върти, все на едни обороти с един и същи глас.Филмът не е спрял да се прожектира от освобождението от турско.

Отговори
1 0
Георги v.

Георги v.

17.05.2022 | 19:34

Мая Манолова е провалил се политик, който с интриги и лъжи се опитва да се закачи . Сега лъже пенсионерите за да гласуват за нея. А иначе не и пука за тях.

Отговори
4 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?