Следвайте ни

Манолова: Водата на Хасково е с незаконна цена

viber icon

Цената на питейната вода в Хасково от 3.51 лв. за кубик е определена с незаконно взето решение. Това заяви днес тук председателката на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова

Според нея на последното си Общо събрание Асоциацията по ВиК - Хасково, в която участват общините от региона и държавата, не е одобрила бизнес плана на водното дружество за 2017-2021 г., който е основа за решението на КЕВР.

"За" гласуваха само представителите на държавата с 34 процента, и община Минерални бани с под 2 процента“, припомни Манолова. 

Топката бе прехвърлена в КЕВР. Регулаторът одобри бизнес-планът на 30 миналия месец, въпреки на практика неодобрението на ВиК-асоциацията.
Така в Хасково и  Свиленград вече пият най-скъпата вода в България. „Тя обаче е некачествена и със завишени стойности по редица показатели и негодна за консумация“, заяви  Мая Манолова.

В стамболовските села Поповец и Малък извор събират подписка и готвят протести срещу поскъпването на водата, бе обявено също днес.

Кметовете Седрие Аптураман и Идриз Хабиб обявиха, че водата в селата им се доставя по гравитачен път, но въпреки това с приемането на новия бизнес план на ВиК – Хасково от КЕВР цената поскъпва от 65 ст. на 2.87 лв. за кубик. Хората не са съгласни с това и са решени да не допускат инкасаторите на ВиК и дори да затворят пътища в знак на протест.

Протест срещу високата цена на водата се провел вчера и в Свиленград. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?