Следвайте ни

Мамят 96-годишен старец, мошеник му обеща по-висока пенсия

viber icon

Със 150 лв. бе измамен старец на 96 г. от димитровградското село Светлина, след като мним социален работник му обеща по-висока пенсия, съобщиха от полицията.

Непознат, облечен в бяла манта, влязъл в двора на възрастния мъж. Срещу еднократна такса от 150 лв., мошеникът заблудил дядото, че ще му съдейства за увеличаване на пенсията месечно с 80 лв.

Доверчивият пенсионер броил парите, а мнимият социален работник отишъл до колата си, уж да попълни нужните документи. Щом обаче се качил във возилото, измамникът отпрашил, а излъганият пенсионер се обадил в районното.

За този месец това е втора измама по тази схема, припомниха криминалисти. по същия начин в Хасково с 1190 лв. бе ужилен 93-годишен старец. Той се разходи с такси до дома си и даде парите на мошеник, обещал му повишаването на пенсията до 3000 лв.

Разследванията и на двата случая продължават, а от полицията апелираха към хората от третата възраст да не се поддават на обещания за по-високи доходи от непознати.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?