25

Мама Нинджа и Владимир Зарев представят книги в хасковското ч. „Заря“

Двама от най- четените у нас автори гостуват в хасковското ч. „Заря“ тази седмица.  

Мария Пеева, по-известна като Мама Нинджа, ще представи книгите си „Писмо до сестра ми“, „Инцидент в Мадрид“ и „Новата съседка“ на 15 март от 18 ч. в камерната зала на читалището . 

 Блогът ѝ има хиляди последователи и разглежда откровено, с много хумор и щипка мъдрост всякакви теми, свързани със семейството, родителството и обществото. Известната блогърка  е дългогодишен преводач, автор на стотици статии и разкази. 

Премиера на новия си роман „Объркани в свободата“  ще направи Владимир Зарев. Книгата  засяга вечната тема за властта и можем ли да бъдем истински свободни, ако доброволно се откажем от свободата си. Едната сюжетна линия в романа се развива в съвременността и разказва за насилието и несвободата, предизвикани от пандемията, която ни отне различието и ни потопи в нереалното виртуално съществуване. Втората линия ни пренася в Средновековието и засяга темата за исихазма – едно удивително духовно учение в търсене на единение с Бог. Привидно тези две сюжетни линии изглеждат несъвместими. Това, което ги обединява в романа, е проблемът за свободата, за величието на човешката свобода, която до голяма степен осмисля живота ни. 

Премиерата е на 17 март от 18 ч. на същото място. 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?