25

Малево в помощ на Никол: Благотворителен базар събра жители и гости на селото

 С много надежда и желание да помогнат, жители и гости на Малево се включиха в благотворителния  базар за Никол от Хасково, която се бори с тежко заболяване. 

В центъра на селото се продаваха палачинки, домашна лимонадата  и други вкусотии. Също така сувенири, изработени от деца от училището в селото. Има маси с книги, дрехи и други стоки от местни фирми и домакини, така че всеки да намери нещото, с което да се зарадва  и да дари средства в кутиите. Малки и големи участваха в базара,  за да помогнат на 8-годишното дете, което е  с диагноза синовиален сарком. От клиника в Турция дават надежда, че може да се възстанови, но сумата от 250 000 евро е непосилна за семейството. Детето вече е претърпяло операция, както и химиотерапия. Лечението продължава,  но спешно са необходими средства. 

Благодаря на всички, които са тука. Нека да помогнем с каквото можем на Никол, за да може тя да расте и се радва на живота, каза кметът на Малево Делчо Въчев.  Най- малките деца от градината се включиха със специално подготвена програма, за да зарадват присъстващите на базара. Там дойде е зам.-кметът на Хасково Динко Тенев.

Каква е събраната сума ще стане ясно, когато се отворят кутиите. Освен средства, жителите и гостите на селото дариха и надежда, че Никол ще оздравее, защото много хора й желаят това. 

Ако искате да помогнете на Никол и семейството й ето как да го направите: 

ЦКБ АД
IBAN BG92CECB979010D3860400
Ирина Иванова Георгиева
BIC CECBBGSF
„Дарение за Никол“

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?