Следвайте ни

Малчуганите от детска градина „Осми март” с коледен базар за Ники

viber icon
Милена ЛАВЧЕВА, Хасковска Марица

Малчуганите от детска градина №18 „Осми март” в Хасково откриха днес тържествено коледния благотворителен базар, като част от събраните средства ще бъдат предоставени в помощ на 17-годишната Николета Корондилева. В двете сгради на детското заведение бяха подредени красиви изложби на ръчно изработени коледни сувенири и декорации. Те са дело на възпитаниците на яслата и градината, изработени с помощта на техните учители и родители, каза директорът на ДГ „Осми март” Гергана Бойчинова.
Снежни човечета, коледни елхи, сурвачки, причудливи свещници и украси изпълваха подредените маси, на които най-много се радваха децата. Малчуганите пяха песни и рецитираха стихчета, свързани с предстоящите празници, след което детайлно разгледаха пъстрите сувенири. Те ще бъдат закупени от родителите на малчуганите, като част от събраните средства ще бъдат за продължаващото лечение на Ники, а друга част ще останат за децата на градината и сградния фонд, коментира директорът Гергана Бойчинова. Тя подчерта, че коледният благотворителен базар е традиция за датската градина, като всеки път средствата са предназначени за някой нуждаещ се.
Бойчинова отбеляза, че българинът е състрадателен и прикани всички да помогнат на Ники за нейното оздравяване./Марица.бг

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?