Следвайте ни

Малък герой! Бебе на 29 дни пребори коронавируса

viber icon

Бебе на 29 дни пребори коронавируса. То се лекува вече 11 дни в Инфекциозното отделение на хасковската болница и днес тестът му е отрицателен.

Момченцето се храни и няма температура, сподели майката Жанет Николова. Нейният тест също е отрицателен. Очаква се до 2-3 дни да се приберат у дома. 

По време на лечението обаче те срещнали доста трудности, тъй като в инфекциозното отделение на  хасковската болница липсват елементарни условия за новородено, сигнализира майката. Младата жена разказа за проблема си, защото не иска и други майки  да преживеят същото. „Много е тежко в такава ситуация, без условия за повиване и за приготвяне на храна. Първите дни дни дори кошара нямаше за детето“, допълни тя.

Двамата са тествани, след като скоро след раждането на малкия таткото се оказва с коронавирус. Рентгеновата снимка на бебето показва, че то е с пневмония. Тъй като в Детското отделение няма ковид сектор, майката, чийто тест е отрицателен, и бебето са приети в Инфекциозното в Хасково. В стаята обаче е настанена и  възрастна жена с коронавирус, което допълнително притеснява родилката.  

Става въпрос за събота сутринта, когато възрастна пациентка в тежко състояние, е нямало къде да бъде настанена. Тя е била в стаята с бебето само няколко часа, коментира директорът  на болницата д-р Георги Гелов, който допълни, че се извършва проверка  как е допуснато това.

Той каза, че още при постъпването им е направена консултация с проф. Марияна Стойчева от Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, която била категорична, че  детето не трябва да се транспортира, тъй като това е противопоказно. Тук му е приложено адекватно лечение, допълни д-р Гелов. 

В МБАЛ- Хасково се лекуват най- тежките случаи  на болни от коронавируса от областта. Лекарите се опитват да се справят със сложните ситуации, които възникват всеки ден.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?