Следвайте ни

Майката на Борил: той живее на инат на здравната каса

Целият град събра пари за детето, не е ясно защо вече повече от година, то не се лекува в чужбина

Вече година и два месеца Борил живее на инат! А ние, неговото семейство, се препъваме в подводните камъни на нашето здравеопазване! Но те стават все по-големи! Това написа във Фейсбук Гергана Янкова, майката на Борил, за когото целият град събира средства, за да живее.

Има ли превенция на редките генетични заболявания в България и каква е тя? Има ли статистика колко такива деца са родени през последните години, какъв процент смъртност? Имам ли право да знам колко пари е платила държавата по клинични пътеки за лечението на Борил? Парентерално хранене - що е то, как се прави в България, колко струва на месец и кой го плаща? Какви са критериите, по които Здравната каса изпраща деца за лечение в други държави, и за колко време се задвижва този механизъм?

Въпроси имам още много, най-неотложният от тях е ще успеем ли да запазим усмивката на Борил, пише още майката.

Тъй като помощта от държавата не е адекватна, вече повече от година в Хасково се събрат средства за Борил и други деца. В почти всеки магазин има кутии за дарения и хасковци пускат средства, тъй като знаят, че утре може да са в нужда.

Детето страда от болест на Хиршпрунг със засягане на тънкото черво, претърпял е операции. От поста на майката става ясно, че не са били леки, имало е усложнения, сблъскала се е с незнание.

Разходите за лечението на детето са непосилни за семейството. Заради заболяването Борил трябва да се храни със специфична храна, която излиза около 650 лв. на месец.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (1)

#дим_да_ме_няма

26.06.2019 | 12:38
1 3

Научете се да пишете правилно и да проверявате това, което публикувате след това!

Анкета

С какво се топлите тази зима?